8 d’abr. 2011

Ulls embenats


El ritu dels Indis Cherokees
Coneixes la història del ritu en el pas de la infància a la joventut dels indis Cherokee?
Quan el nen comença la seva adolescència, el seu pare el porta al bosc, li embena els ulls i se'n va deixant-lo sol.
Ell té l'obligació d'asseure's en un tronc tota la nit i no pot llevar-se la bena fins que els rajos del sol brillen de nou al matí.
Ell no pot demanar auxili a ningú. Una vegada que sobreviu a aquesta nit, ell ja és un home.
Ell no pot parlar amb els altres nois sobre aquesta experiència, a causa que cada noi ha d'entrar en la masculinitat pel seu compte.
El nen està naturalment terroritzat. Ell pot sentir tota classe de sorolls… Bèsties salvatges que ronden pel seu voltant, llops ululant, potser algun humà que pot fer-li mal.
Escolta el vent bufar i l'herba cruixir, assegut estoicament en el tronc, sense llevar-se la bena, ja que és l'única manera en què pot arribar a ser un home.
Finalment, després d'aquesta horrible nit, apareix el sol i el nen es lleva la bena… és llavors quan descobreix al seu pare assegut al costat d'ell.
El seu pare no se´n va anar, ha vetllat tota la nit en silenci, assegut en un tronc per protegir al seu fill del perill sense que ell se'n adoni.
Quan vénen els problemes i la foscor, l'única cosa que hem de fer és confiar en que, algun dia vindrà l'alba i ho veurem cara a cara tal qual és.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...