4 de gen. 2009

Marinaleda, utopia feta realitat


Marinaleda es un poble de la província de Sevilla (Espanya), on la crisi actual no l'afecta, dons tothom te feina. Això es possible gràcies a la gestió del seu alcalde i el seu grup municipal.
Juan Manuel Sánchez Gordillo polític i sindicalista andalús, dirigent del Colectivo de Unidad de los Trabajadores - Bloque Andaluz de Izquierdas (CUT-BAI), Sindicato de Obreros del Campo (SOC) e Izquierda Unida (IU), es alcalde de Marinaleda des de les primeres eleccions municipals de la democràcia i ha aconseguit que en un poble que només hi havia feina un mes a l'any en la recollida de l'oliva i la resta de l'any s'havia d'emigrar o viure del subsidi de l'atur, a ser un poble en el que tothom pot viure dignament.
Han fet una cooperativa, El Humoso, que l'aconsegueixen després de diversos anys ocupant una finca d'un terratinent. La treballen com indústria agroalimentària. 500 famílies aconsegueixen ocupació i són copropietàries. Es posen un sou de 1125 euros per 6 hores i mitjana de treball. Els beneficis són per a crear ocupació. Donen treball fins i tot a pobles veïns. Crea una política urbanística que permet l'accés a l'habitatge per 15€ al mes. Tenen guarderia municipal de 7 del mati fins a les 4 de la tarda. Els nens hi esmorzen i dinen per 12€ al mes. La piscina municipal costa 3€ a l'any.
Un altre Món es possible.

Els diners son una nova forma d'esclavitud, que només es distingeix de l'antiga pel fet que és impersonal, que no existeix una relació humana entre amo i esclau.
-Leon Tolstoi-


Els diners son com el fems: no és bo tret que s'escampi.
-Sir Francis Bacon-

Primer vídeo de quatre, d'un reportatge de tve2, la resta a sindinero.org.



Vist a sindinero.org , via menéame

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...