12 de març 2013

La bomba d'aigua



Expliquen, que hi havia un home que estava perdut en el desert a punt de morir de set.
Quan ell va arribar a una caseta vella -una cabanya que s'enfonsava- sense finestres, sense sostre, copejada pel temps.
L'home s'hi va passejar i va trobar una petita ombra on es va acomodar, fugint de la calor del sol desèrtic.
Mirant al voltant, va veure una bomba d'aigua a alguns metres de distància, molt vella i oxidada.
Es va arrossegar fins la bomba d'aigua, va agafar la maneta, i va començar a bombar sense parar.
Res va passar. Desanimat, va caure prostrat cap a enrere i va notar que al costat de la bomba d'aigua hi havia una ampolla. La va mirar, la va netejar, removent la brutícia i la pols, i va llegir el següent missatge:
"Primer necessites preparar la bomba amb tota l'aigua d'aquesta ampolla, amic meu"
PD.: "Fes el favor d'omplir l'ampolla una altra vegada abans de partir."
L'home va arrencar la rosca de l'ampolla i de fet, tenia aigua.
L'ampolla estava gairebé plena d'aigua! De sobte, ell es va veure en un dilema:
Si bevia l'aigua podria sobreviure, però si bolqués l'aigua en la vella bomba oxidada, potser obtingués aigua fresca, ben freda, allà al fons del pou, tot l'aigua que volgués i podria omplir l'ampolla per a la propera persona... però potser això no surti bé.
Què hauria de fer? Bolcar l'aigua en la vella bomba d'aigua i esperar l'aigua fresca i freda o beure l'aigua vella i salvar la seva vida?
Hauria de perdre tot l'aigua que tenia en l'esperança d'aquelles instruccions poc fiables, escrites no se sabia quan? Amb temor, l'home va bolcar tot l'aigua en la bomba d'aigua. De seguida, va agafar la maneta i va començar a bombar... i la bomba va començar a xisclar. I res va ocórrer! I la bomba va xisclar i va xisclar.
Llavors va sorgir un filet d'aigua; després un petit flux, i finalment l'aigua va sortir amb abundància! La bomba d'aigua vella i oxidada va fer sortir molta, però molta aigua fresca i cristal·lina. Ell va omplir l'ampolla i va beure d'ella fins a afartar-se. La va omplir una altra vegada per al proper que per allí podria passar, la va enroscar i va agregar una petita nota a les instruccions enganxades en ella: "Creu-me, funciona! Necessites donar tot l'aigua abans de poder obtenir-la una altra vegada!".


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...