31 de jul. 2009

Fauna de la comarca (Rupicapra pyrenaica)

Una vegada més l'activitat del Geocaching m'ha fet gaudir de la natura i de la seva fauna.
En una ruta des de Fontaba, a la recerca del "tresor" amagat a la Vall de Núria, uns exemplars de Rupicapra pyrenaica m'han fet la caminada més amena.


L'isard (Rupicapra pyrenaica) és un animal típic d'alta muntanya. Es mou amb absoluta facilitat per congestes, pedregars, lleixes i penya-segats, ja que posseeix adaptacions anatòmiques particulars que li permeten de fer-ho.


L'isard és un animal d'aspecte molt lleuger, amb un parells de banyes en forma de ganxo molt característiques present en ambdós sexes.
Posseeix també una altra particularitat anatòmica que el capacita per a moure`s amb facilitat per la muntanya. Es tracta d'una membrana interdigital que uneix internament els dos dits de cada peülla. Quan la neu és tova, separa els dits i la membrana impedeix que s'enfonsi excessivament, actuant a tall de raqueta; d'aquesta manera, aconsegueix un considerable estalvi d'energia. Quan la neu és dura, o quan avança sobre el gel, tanca els dits i les seves paülles, dures i afilades, actuen com a piolets i l'ajuden a fixar-se a terra, i a evitar relliscades i accidents.

4 comentaris:

  1. Appreciate this post. Let me try it out.

    My web page - any dicount for quantrim
    My webpage - quantrim fast track formula

    ResponElimina
  2. Good post. I'm going through a few of these issues as well..

    Here is my blog post :: how does quantrim works

    ResponElimina
  3. I hardly leave a response, however after looking at through
    a bunch of comments on this page "Fauna de la comarca (Rupicapra pyrenaica)".
    I actually do have a few questions for you if it's okay. Could it be only me or does it look like like a few of these remarks appear like they are written by brain dead folks? :-P And, if you are posting on other online sites, I would like to follow you. Would you list of the complete urls of your public sites like your linkedin profile, Facebook page or twitter feed?

    My page qantrim

    ResponElimina
  4. Wonderful, what a web site it is! This weblog presents helpful facts to us, keep it up.


    my web blog: what quantrim is made of

    ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...