5 de gen. 2013

La farmàcia de Nasrudín


Nasrudín estava sense feina i va preguntar a alguns amics a quina professió podia dedicar-se. Ells li van dir: - Bé, Nasrudín, tu ets molt capaç i saps molt sobre les propietats medicinals de les herbes. Podries obrir una farmàcia.
Es va anar a casa, va pensar en això i va dir: - Sí, és una bona idea, crec que sóc capaç de ser farmacèutic. Clar que Nasrudín estava passant per un d'aquests moments en els quals desitjava ser molt prominent i molt important: - No vaig a obrir solament un herbolari o una farmàcia que s'ocupi d'herbes, vaig a obrir alguna cosa enorme i a produir un impacte significatiu.
Va comprar una tenda, va instal·lar les prestatgeries i vitrines, i quan va arribar el moment de pintar l'exterior va col·locar una bastida, ho va cobrir amb llençols i va treballar darrere d'ell. No li va deixar veure a ningú quin nom li anava a posar a la farmàcia, ni com estava pintant l'exterior.
Després de diversos dies, va distribuir fullets que deien: "La gran inauguració és demà a les nou". Totes les persones del poble i dels pobles dels voltants van venir i es van quedar dempeus esperant enfront de la nova tenda. A les nou en punt va sortir Nasrudín, i amb gest teatral va llevar el llençol que cobria la façana de la tenda, hi havia allí un enorme cartell que deia:
"FARMÀCIA CÒSMICA I GALÀCTICA DE *NASRUDÍN", i sota, amb lletres més petites: "Harmonitzada amb influències planetàries".
Moltes persones van quedar molt impressionades, i ell va fer molt bons negocis aquest dia. A la tarda, el mestre de l'escola local hi va anar i li va dir: - Francament, Nasrudín, aquestes afirmacions que vostè fa són una mica dubtoses. - No, no, - va dir Nasrudín -. Totes les afirmacions que faig sobre influències planetàries són absolutament certes: quan el sol s'aixeca, obro la farmàcia i quan el sol es posa, la tanco.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...