3 d’abr. 2009

El rei savi


Hi havia una vegada un rei savi i poderós que governava en la remota ciutat de Wirani. I era temut pel seu poder i estimat per la seva saviesa.
En el cor d'aquella ciutat havia un pou l'aigua del que l'aigua que es treia era fresca i cristal·lina, i d'ella bevien tots els habitants, fins i tot el rei i els seus cortesans, perquè a Wirani no havia un altre pou.
Una nit, mentre tots dormien, una bruixa va entrar a la ciutat i va vessar set gotes d'un estrany líquid en el pou, i va dir:
-D'ara endavant, tot el qual begui d'aquesta aigua es tornarà boig-.
Al matí següent, excepte el rei i el seu gran camarlenc, tots els habitants van beure l'aigua del pou i van embogir, tal com ho havia predit la bruixa.
I durant aquell dia, tota la gent no feien sinó murmurar l'un amb l'altre, en els carrers estrets i en les places públiques:
-El rei està boig. El nostre rei i el seu gran camarlenc han perdut la raó. Naturalment, no podem ser governats per un rei boig. Cal destronar-lo-.
Aquella nit, el rei va ordenar que li duguessin un got d'or amb aigua del pou. I quan l'hi van portar, va beure copiosament i va donar de beure al seu gran camarlenc.
I va haver-hi gran gaubança en aquella remota ciutat de Wirani. perquè el rei el seu gran camarlenc havien recobrat la raó.

Gibran Khalil

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...