3 d’oct. 2011

La Cistella de la Caputxeta

Al 1697 Charles Perrault va donar vida al conte de la Caputxeta Vermella en el que un llop mentider i cruel devorava a l'àvia i la seva néta, 4 segles després els mateixos personatges ens ensenyen les orelles del consumisme imperant i mostren alternatives properes.
Des de la web Consumeix amb Sentit han creat el vídeo-conte La Cistella de la Caputxeta on la Caputxeta és una jove presumida de Vitòria-Gasteiz (Àlaba) amb una mare molt estressada que li demana que li porti un regal a la seva avia pel seu aniversari.
Per això, la innocent Caputxeta acudeix a un bosc de publicitat enganyosa on el llop-Consum la sedueix i la pressiona per omplir la seva cistella de productes inservibles.
Però l'avia és una anciana sàvia vinculada a la Terra, camperola que conrea una horta comestible i medicinal i envoltada d'amigues que expliquen a la seva néta tot el que podem fer per protegir-nos dels depredadors moderns, aquests de dents afilades però dissimulades.
A La Cistella de la Caputxeta ens parlen de la la Dolça Revolució, de protegir la biodiversitat, de la saviesa de les camperoles i les dones del Sud, d'agricultura natural, del paper de les abelles com a “termòmetre de la terra i la salut”, del negoci de les transnacionals que es volen apropiar de la vida i les llavors, del poder de les xarxes locals, cooperatives de consum, comerç just i sobirania alimentària, i ens conviden al fet que reflexionem i actuem perquè podem vèncer al llop.

Vet aquí un gat, vet aquí un gos i ... aquest conte ja ha començat”



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...