1 d’ag. 2012

El veritable cost d'un iPhone


Per a l'elaboració de qualsevol telèfon mòbil, és necessària l'extracció de certs minerals entre els quals es troba el coltán. Les reserves d'aquest mineral es troben en un 80% en la República Democràtica del Congo. Desgraciadament el país i la seva població, en comptes d'enriquir-se amb això, pateixen l'assetjament de les guerrilles que busca el fer-se amb el control de les reserves d'aquest mineral, al mateix temps que sofreixen els abusos de condicions de treball en règim d'esclavitud i l'explotació de mà d'obra infantil.
En la producció d'aquests telèfons intervenen multitud d'empreses i fabricants que elaboren els components que els integren. La majoria d'aquestes fàbriques es troben en països asiàtics on no existeixen controls, ni regulacions sobre les emissions de gasos i residus a l'aire i els rius. Solament a Xina cada any moren més de 750.000 persones per la contaminació de l'aire.
Quan un nou model apareix, els antics tendeixen a quedar obsolets i en desús. El 80% dels telèfons descartats s'envien a Guiyu, Xina per extreure els components de valor. Com a conseqüència d'aquests residus, en aquesta zona hi ha una mitjana d'avortaments 6 vegades superior que la mitjana del país. 7 de cada 10 nens tenen massa plom en la seva sang. Els nivells de càncer en aquesta regió són els més elevats del món.
Un altre factort negatiu de tot això, és l'addicció que produeix entre els seus usuaris, provocant que més de la meitat dels seus usuaris desenvolupin nomophobia: por a estar sense telèfon mòbil.

La veritat és que aquests números conviden a la reflexió…

Des de MBAonline ens arriba aquesta magnífica infografia on podem observar el veritable cost d'un iPhone i, no es refereixen al cost de fabricació, sinó al cost ecològic, en matèries primeres, al cost humà i en la dependència gairebé patològica que en general els smartphones estan produint en la societat moderna.


Created by MBAonline.com



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...