1 de set. 2009

El regal


Una vegada hi havia un gran guerrer. Encara que bastant vell, ell encara podia derrotar a qualsevol rival. La seva reputació es va estendre a tot el país, i molts estudiants es van reunir per a estudiar amb ell.
Un dia, un infame jove guerrer va arribar al poble. Estava determinat a ser el primer home a derrotar al gran mestre. Juntament amb la seva força, tenia una inexplicable habilitat de notar i d'explotar qualsevol debilitat en un adversari. Esperava que el seu rival fes el primer moviment, d'aquesta manera revelant una debilitat, i després copejava amb una despietada força i una velocitat de llampec. Mai, ningú havia durat en un combat amb ell, més enllà del primer moviment.
Molt en contra del consell dels seus preocupats estudiants, el vell mestre va acceptar el desafiament del jove guerrer.
Quan els dos van estar en guàrdia per a la lluita, el jove guerrer va començar a llançar insults al vell mestre. Va llençar escopinades a la seva cara. Durant hores el va atacar verbalment amb cada maledicció i insult conegut pels homes.
Però el vell guerrer simplement estava parat allí, immòbil i tranquil.
Finalment, el jove guerrer es va esgotar. Sabent que havia estat derrotat, va marxar, sentint-se avergonyit.
Una mica decebuts perquè no va lluitar amb el insolente jove, els estudiants es van reunir al voltant del vell mestre i li van preguntar:
- Com va poder vostè aguantar tal indignitat? com el va fer marxar? -.

- Si algú ve donar-vos un regal i vosaltres no l'accepteu -, va contestar el mestre, - a qui pertany el regal? -.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...