20 d’ag. 2009

Jamaica Power

La jamaicana Brigitte Foster-Hylton es va proclamar campiona mundial dels 100 metres tanques, amb el que ha acabat amb el regnat de les atletes de EE.UU, que havien guanyat tots els títols des de Sevilla'99.
La jamaicana va ser la més forta sense discussió de la final, que es va adjudicar amb un cronòmetre de 12.51, tres centèsimes menys que la canadenca Priscilla Lopes-Schliep, bronze a Pequín, i va tancar el podi l'altra jamaicana, Deloreen Ennis-London, plata a Hèlsinki i bronze en Osaka, amb 12.55.

A la final dels 400m la jamaicana Shericka Williams, aconsegueix guanyar la medalla de plata, al quedar segona per darrera de Sanya Richards.Un altre Jamaicana N.Williams-Mills queda quarta.
Lo més curiós però es que les dues atletes que corrien per EE.UU, tant la guanyadora Sanya Richards com Debbie Dunn son Jamaicanes de naixement, nacionalitzades als EE.UU.

Al any 2007 Jamaica te una població de 2,780,132 habitants.
El 17 de octubre de 2006, la Oficina de Censos de los Estats Units estimava a la població del país en 300.000.000 habitants.