15 de gen. 2013

El lloro contradictori


Aquesta és la història d'un lloro molt contradictori. Des de feia un bon nombre d'anys vivia engabiat, i el seu propietari era un ancià al que l'animal feia companyia. Cert dia, l'ancià va convidar a un amic a la seva casa a delectar un saborós te de Caixmir. Els dos homes van passar al saló on, prop de la finestra i en la seva gàbia, estava el lloro. Es trobaven els dos homes prenent el te, quan el lloro va començar a cridar insistent i vehementment:
–Llibertat, llibertat, llibertat!
No cessava de demanar llibertat. Durant tot el temps en què va estar el convidat a la casa, l'animal no va deixar de reclamar llibertat. Fins a tal punt era esquinçadora la seva sol·licitud, que el convidat es va sentir molt apesarat i ni tan sols va poder acabar d'assaborir la seva tassa. Estava sortint per la porta i el lloro seguia cridant: !Llibertat, llibertat!.
Van passar dos dies. El convidat no podia deixar de pensar amb compassió en el lloro. Tant l'atabalava l'estat de l'animalet que va decidir que era necessari posar-ho en llibertat. Va tramar un pla. Sabia quan deixava l'ancià la seva casa per anar a comprar. Anava a aprofitar aquesta absència i a alliberar al pobre lloro. Un dia després, el convidat es va apostar prop de la casa de l'ancià i, quan ho va veure sortir, va córrer cap a la seva casa, va obrir la porta amb un ganxo i va entrar al saló, on el lloro continuava cridant: !Llibertat, llibertat! Al convidat se li partia el cor.
Qui no hagués sentit pietat per l'animalet? Es va apropar a la gàbia i va obrir la porteta de la mateixa. Llavors el lloro, aterrit, es va llançar al costat oposat de la gàbia i es va aferrar amb el seu bec i ungles als barrots de la gàbia, negant-se a abandonar-la. El lloro seguia cridant: !Llibertat, llibertat!
Com aquest lloro, són molts els éssers humans que diuen voler madurar i trobar la llibertat interior, però que s'han acostumat a la seva gàbia interna i no volen abandonar-la.

Llegenda d'Índia.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...