13 d’abr. 2012

Lleis injustes




La reforma del Codi Penal preveu una pena mínima i presó provisional per els qui convoquin manifestacions que siguin considerades com a "violentes" per Internet.
També es criminalitza la protesta civil qualificant la resistència passiva com a "delicte d'integració en organització criminal" que podrà ser penat fins amb 4 anys i presó provisional.




Rosa Parks: es va negar a cedir el seient a un blanc i moure's a la part de darrere de l'autobús com exigien les lleis racistes. A partir del seu empresonament va començar un boicot a les companyies d'autobusos, convertint-se en l'espurna que va iniciar el Moviment pels Drets Civils a Estats Units.

Mahatma Gandhi: és una figura mundial de la resistència pacifica. Va instaurar mètodes de lluita social nous com la vaga de fam, i als seus programes rebutjava la lluita armada i predicava la ahimsa (no violencia) com a eina de resistència. Va participà en moltes campanyes de desobediència contra l'ocupació Britànica en l'Índia.



Martin Luther King: va ser un dels líders del moviment pels Drets Civils a Estats Units, lluitant per acabar amb la segregació i discriminació racial mitjançant la desobediència civil i altres mitjans no violents.

Henry David Thoreau: va ser qui va introduir el concepte de desobediència civil, en negar-se a pagar impostos a causa de la seva oposició a la guerra de Mèxic i a l'esclavitud a Estats Units. Va tenir una gran influència en el desenvolupament de posteriors idees sobre pacifisme i no violència.



Toro Sentado: va desobeir la imposició del Govern d'Estats Units que confinava als indis en reserves, acampant a la vall de Little Big Horn. Va ser assassinat després de negar-se a obeir a les autoritats que volien impedir el seu suport a la ’Dansa dels Esperits’, que profetitzava una fi no violenta de l'expansió colonitzadora a les terres índies.

John Lennon: músic i activista per la pau. Va dur a terme nombroses campanyes en contra de la guerra de Vietnam. Les seves «vagues de llit» contra la guerra van tenir un gran impacte, provocant que fos perseguit i intimidat per la policia de Nova York.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...