11 de gen. 2009

Pot ser....


Un granger vivia en un poble petit i molt pobre.
Els seus paisans el consideraven afortunat perquè tenia un cavall que utilitzava per llaurar i transportar la collita. Però un dia el cavall es va escapar. La notícia va córrer aviat pel poble, de manera que al arribar la nit, els veïns van anar a consolar-lo per aquella greu pèrdua: "Quina mala sort has tingut!". La resposta del granger va ser un senzill "pot ser".
Pocs dies després el cavall va tornar portant amb ell dues eugues salvatges que havia trobat a les muntanyes. Assabentats els veïns van acudir de nou, aquesta vegada a donar-li l'enhorabona i comentar-li la seva bona sort, al que ell va tornar a contestar: "pot ser".
A l'endemà, el fill del granger va tractar de domar a una de les eugues, però aquesta el va tirar pel terra i el jove es va trencar una cama. Els veïns van visitar al ferit i van lamentar la seva mala sort; però el pare va respondre altra vegada: "pot ser".
Una setmana més tard van aparèixer en el poble els oficials de reclutament per a endur-se'n als joves a l'exercit. El fill del granger va ser rebutjat per tenir la cama trencada. Al capvespre, els veïns que havien acomiadat als seus fills es van reunir en la taverna i van comentar la bona estrella del granger, aquest però, com podem imaginar, va contestar novament: "pot ser".

Conte Taoista

1 comentari:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...