25 de nov. 2008

El picador de pedra


Conta la llegenda que un humil picador de pedra vivia resignat en la seva pobresa, encara que sempre anhelava amb desig convertir-se en un home ric i poderós. Un bon dia va expressar en veu alta el seu desig i quin va ser la seva sorpresa quan va veure que aquest s'havia fet realitat: s'havia convertit en un ric mercader.
Això li va fer molt feliç fins al dia que va conèixer a un home encara més ric i poderós que ell. Llavors va demanar de nou ésser així i el seu desig li va anar també concedit.
AL poc temps es va cerciorar que a causa de la seva condició s'havia creat molts enemics i va sentir por. Quan va veure com un feroç samurai resolia les divergències amb els seus enemics, va pensar que el maneig magistral d'un art de combat li garantiria la pau i la indestructibilitat. Així que va voler convertir-se en un respectat samurai i així va anar.
No obstant això, encara sent un temut guerrer, els seus enemics havien augmentat en nombre i perillositat. Un dia es va sorprendre mirant al sol des de la seguretat de la finestra de la seva casa i va pensar: "ell si que és superior, ja que ningú pot fer-li mal i sempre està per sobre de totes les coses. Vull ser el sol !".
Quan va assolir el seu propòsit, va tenir la dolenta sort que un núvol es va interposar en el seu camí entorpint la seva visió i va pensar que el núvol era realment poderosa i així era com realment li agradaria ser.
Així, es va convertir en núvol, però al veure com el vent li arrossegava amb la seva força, la desil·lusió va ser insuportable. Llavors va decidir que volia ser vent.
Quan va ser vent, va observar que encara que bufava amb gran força a una roca, aquesta no es movia i va pensar: ella sí que és realment forta: vull ser una roca !
AL convertir-se en roca es va sentir invencible perquè creia que no existia gens més forta que ell en tot l'univers. Però quin va ser la seva sorpresa al veure que va aparèixer un picador de pedra que tallava la roca i començava a donar-li la forma que volia malgrat la seva contrària voluntat.
Això li va fer reflexionar i li va dur a pensar que, en definitiva, la seva condició inicial no era tan dolenta i que desitjava de nou tornar a ser el picador de pedra que era al principi.

1 comentari:

  1. No matter what others say, I think it is still interesting and useful maybe necessary to improve some minor things

    ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...