27 de febr. 2011

Talent, aparença, emoció i ....

Ja fa uns quants anys que el programa Britain's Got Talent ens sorprèn amb el descobriment de nous talents completament desconeguts fins llavors. Segurament el més mediàtic es el cas de la Susan Boyle.
Susan Boyle va néixer en 1961 al petit poble de Blackburn, West Lothian (Escòcia), situat entre Glasgow i Edimburg. Filla de Patrick, un bomber, i Bridget Boyle, una mecanògrafa. Els seus pares van ser immigrants irlandesos. La més jove de sis germans i quatre germanes, Susan va néixer quan la seva mare tenia 47 anys. Després d'un part difícil, en el qual Boyle va estar breument privada d'oxigen, causant-li lleus danys en el cervell, se li va diagnosticar dificultats d'aprenentatge
Abans que ella cantés, el públic i els jutges semblaven expressar escepticisme sobre la seva vàlua per culpa de l'aparença, malaptesa i edat.



En aquest tipus de programes també intenten emocionar-nos.
Jamie Pugh, un galés de 37 anys que treballa de dia conduint una furgoneta i de nit repartint pizzes per poder tirar endavant. Darrere d'aquest nerviós concursant hi ha una història humana que va sortir a la llum, després de la tremenda impressió que va causar la seva actuació: Jamie va perdre a la seva dona quan el seu fill amb prou feines tenia 3 anys, encara que no va voler explicar la seva història per no comptar amb el “vot emotiu” dels jutges.



Les aparences enganyen com es el cas d'aquest noi amb aspecte de cantant Pop.



O quina millor manera de guanyar-se al púbic, que escoltar cantar a una dolça i tímida nena de tan sols 10 anys ...



En aquests programes a part de cantants hi ha tot tipus d'artistes, malabaristes, ballarins etc...
Tot es molt bonic però si us heu adonat el públic es majoritàriament femení.
Com fer-ho per captar l'atenció del públic masculí ?. La resposta al vídeo següent:




25 de febr. 2011

Very Very Slow

Una de les increïbles esmaixades del concurs d'aquest any de la NBA, feta pel jugador dels Wizards, Javale McGee.
Està filmat amb una càmera Phantom amb un resultat espectacular.




24 de febr. 2011

A favor dels toros

Molt interessant entrevista al programa de Buenafuente del filòsof espanyol Jesús Mosterín (Bilbao, 1941), que presenta el seu llibre "A favor de los toros".
En l'entrevista parla de diferents temes, com els toros, la cultura, democràcia i llibertat, internet... amb frases com:
"quedamos tres o cuatro tribus atrasadas que aún mantenemos estas costumbres primitivas"
"la cultura es información que se transmite por aprendizaje social, que algo que sea cultural no significa que sea bueno".
"No es lo mismo la libertad que la democracia, la libertad consiste en hacer yo lo que yo quiera, la democracia consiste en hacer yo lo que los demas quieran (la mayoria de los demas quieran)"
"internet es un mundo que no es nada democratico, pero que es completamente liberal, es el triunfo de la libertad".






23 de febr. 2011

Cria rics i....



L'esclat de la bombolla immobiliària a Espanya solament ha deixat uns pocs guanyadors, com els que acudeixen les subhastes forçoses per fer-se amb un apartament de luxe a preu de ganga en una urbanització desèrtica a la costa.
Però la majoria dels espanyols, ofegats per les hipoteques contrectades en els anys de bonança i pujades meteòriques del preu dels habitatges, configuren un ampli grup de perdedors.
"Hi ha tota una generació perduda d'espanyols joves que carrega amb la llosa d'haver de treballar tota la seva vida per pagar un habitatge que val la meitat del que van pagar", diu Enrique Cremada, conseller delegat de ONE to ONE Capital Partners.
Pitjor sort corren uns altres que han perdut el seu lloc de treball o fins i tot el seu habitatge arran de la crisi.

Via reuters


20 de febr. 2011

Canviant Paradigmes

Com eduquem als nens perquè trobin el seu lloc en la economia del segle XXI.
Interessant reflexió de Ken Robinson (reconegut expert en el desenvolupament de la creativitat) que exposa que les escoles actuals semblen fàbriques —on els plans d'estudi són estandarditzats— i convida a reflexionar per què és necessari anar en direcció oposada.
La proposta de Ken Robinson aprofundeix en els problemes més comuns de l'educació que porten al fracàs escolar i educatiu, per mostrar opcions que millorarien els resultats.




19 de febr. 2011

L'origen de les migracions modernes

Conferencia de Arcadi Oliveres i Boadella (Barcelona, 1945) un economista català i un reconegut activista per la justícia social i la pau.
Expert en relacions nord-sud, comerç internacional, deute extern i economia de defensa, imparteix també nombroses classes de màsters i postgraus en cooperació i desenvolupament. Col·labora habitualment en diferents moviments socials i cristians i en diverses publicacions solidàries, i participa en nombroses taules rodones i conferències sobre relacions nord-sud i desarmament.
Ja en la seva època d'estudiant demostrà un gran compromís amb la llibertat, la democràcia i l'autogovern de Catalunya, participant en les clandestines assemblees del Sindicat Democràtic d'Estudiants i en la caputxinada del març del 1966, així com en l'Assemblea de Catalunya.






18 de febr. 2011

The Art of Flight

Espectaculars imatges, les que es poden veure en el tràiler de “The Art of Fly”, un llargmetratge patrocinat per RedBull i realitzat per Brain Farm Cinema.
La pel·lícula s'estrenarà al setembre de 2011.




13 de febr. 2011

Càmera de cinema digital d'alta velocitat

Impressionats imatges gravades a una habitació d'un Hotel de Las Vegas, amb una Phantom Flex high speed digital cinema camera. A 2.564 frames per segon i a 1080p.




12 de febr. 2011

Un pardal de Bilbao


Un gorrión, natural de Bilbao, iba volando por una carretera.
En esto que pasa un motorista y le da sin querer un fuerte golpe con el casco.
El motorista se da la vuelta y después de ver que el pájaro aún respira, se compadece de él y se lo lleva a casa.
Ya en casa, lo mete en una jaula todavía inconsciente y le coloca un poco de agua y pan. Hecho esto se vuelve a trabajar y lo deja allí, aún inconsciente.
Pasado un tiempo, el gorrión comienza a volver en sí, y medio atontado mira a su alrededor..., ve el pan, el agua, que está rodeado de barrotes...

Se lleva las alas a la cabeza y grita:

¡¡¡CAGOENLAHOSTIA!!!
¡¡¡CAGOENLAHOSTIA!!!


¡¡¡QUE ME HE CARGADO AL DE LA MOTO!!!


8 de febr. 2011

7 de febr. 2011

Pel bon camí ?????

En la recent visita de la canceller alemanya Angela Merkel, va fer unes declaracions en les que deia que amb les últimes reformes del govern de Zapatero, Espanya anava pel bon camí.


Segurament desconeix o no vol tenir coneixement de dades com les que dona un article publicat en un blog de publico.es , que es diu escolar.net , signat pel periodista  Ignacio Escolar.
L'article es titula "Las siete maravillas de la economía española" i diu així :

Uno. España es el país de Europa con más paro: el 20,2% de la población activa, el doble de la media de la UE. Es una anormalidad absoluta dentro del primer mundo. Es una tasa de desempleo similar a la de Mozambique (21%), Sudán (19%) o Iraq (19%).

Dos. Antes de que llegase la crisis, España era el país con mayor porcentaje de contratos temporales de toda la UE; al igual que el actual paro, la temporalidad también doblaba la media europea.

Tres. España es el país con más billetes de 500 euros de toda la UE: uno de cada cuatro está aquí. El 65% del dinero que circula en España está en billetes de 500. Las cifras apenas han bajado tras el pinchazo de la burbuja inmobiliaria y aún suman 52.244 millones de euros. Un altísimo porcentaje de este dinero no se declara y deja al año un fraude fiscal de unos 16.000 millones. Somos medalla de bronce en economía sumergida de toda la UE con una tasa cercana al 20% del PIB; sólo nos ganan Italia y Grecia.

Cuatro. Los altos directivos españoles son los mejores pagados de Europa. En 2009, en el peor año de la crisis, sus sueldos crecieron un 15%: los altos cargos de las empresa del Ibex 35 ganaron un millón de euros de media. Un jefazo de Telefónica cobra igual que 103,5 de sus trabajadores juntos.

Cinco. El salario medio en España es de 21.500 euros brutos anuales: la mitad que en Alemania, Holanda o Reino Unido. Es una media engañosa: el 63% de los españoles es mileurista o algo peor. España es uno de los países de la UE-15 con mayor desigualdad económica, sólo por detrás de Portugal. La tasa de pobreza es del 20,8%, también de las más altas de la UE.

Seis. España es el único país de entre los 30 más prósperos del mundo cuyo salario medio real no creció en los años buenos. Entre 1995 y 2005, el salario medio real de los españoles perdió un 4% de poder adquisitivo; entre 1999 y 2006, los beneficios empresariales crecieron un 73%.

Siete. España es el único lugar conocido donde los autónomos y pequeños y medianos empresarios que pagan por módulos declaran, de media, menos ingresos anuales que los trabajadores y los pensionistas.


3 de febr. 2011

Patinador novell ? o .....

Improv Everywhere, es un col·lectiu de Nova York que realitza divertides actuacions per sembrar el caos, el desconcert i el somriure en llocs públics.



Un exemple més de les actuacions d'aquest grup. Lo millor, la cara de sorpresa de la gent que no entenen el que esta passant.




2 de febr. 2011

Zeitgeist: Moving Forward

Zeitgeist: Moving Forward, dirigida per Peter Joseph, és un llargmetratge de tipus documental el qual presentarà un cas per una transició necessària fora de l'actual paradigma socioeconòmic monetari que governa a la societat del món sencer. Aquest tema de discussió transcendirà les qüestions del relativisme cultural i ideologia tradicional i induirà a relacionar el nucli, els atributs empírics de la supervivència humana i social, extrapolant aquestes immutables lleis naturals dins d'un paradigma nou sostenible.
En aquesta pel·lícula apareixeran experts en els camps de la salut pública, l'antropologia, la neurobiología, l'economia, l'energia, la tecnologia, les ciències socials i altres àrees rellevants les quals estan relacionades amb l'operació social i la cultura. Els tres temes centrals del treball són la Conducta Humana, l'Economia Monetària i la Ciència Aplicada. Reunir el treball crea un model d'enteniment de l'actual paradigma social; del com és fonamental sortir, al costat d'un nou i radical i encara pràctic enfocament social basat en un enteniment avançat, la qual cosa resoldria les actuals afliccions socials fent front al món avui en dia.

Per poder veure els subtítols en Espanyol cal posar el cursor sobre CC i seleccionar-ho.




1 de febr. 2011

Torrent de la Cabana

Un dels torrents més bonics del baix Ripollès.
El passat diumenge, desprès d'una lleugera nevada del dia anterior, aquest era l'aspecte que tenia el gorg de la tosca del torrent de la cabana.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...