31 de març 2009

Publicitat original

Una forma original i interactiva de presentar una targeta de negoci d'un dentista.



Via scaryideas

30 de març 2009

El valor de les coses


Una vegada, en una vall enmig de muntanyes vivia un home que posseïa una estàtua tallada per un vell mestre. Estava recolzada al costat de la porta i de cap per baix. Ell mai es fixava en l'estàtua.
Cert dia va passar al costat de la seva casa un home de la ciutat, un savi. I veient l'estàtua, va preguntar a l'amo si la venia.
L'amo va respondre rient: Qui vols que vulgui comprar aquesta estàtua horrible i bruta.
I l'home de la ciutat va contestar: Et dono per ella aquesta moneda de plata. L'altre va quedar estupefacte, però content.
A lloms d'un elefant van traslladar l'estàtua a la ciutat. I al cap de diverses llunes l'home de la vall va visitar la ciutat; caminant pels carrers va veure una gran multitud davant una botiga i a un home que a plens pulmons cridava:
Veniu, acosteu-vos i contempleu l'estàtua més bella, més meravellosa del món. Només costa dues monedes de plata contemplar la més meravellosa de les obres mestres.
L'home de la vall va donar a l'instant les dues monedes de plata i va entrar en la botiga per a contemplar l'estàtua que havia venut per una sola moneda."

27 de març 2009

L'Hora del Planeta

El dia 28 de març, tens una cita amb el Planeta per a demostrar que la lluita contra el Canvi Climàtic és possible, apagant la llum i tots el aparells elèctrics de la casa, de les 20:30 i fins a les 21:30 .
La iniciativa de WWF és la major campanya en defensa del medi ambient de la història, en la qual participaran 1000 milions de persones. L'Hora del Planeta 2009 involucrarà als governs, ciutadans i empreses en una acció conjunta per a cridar l'atenció sobre els efectes de l'escalfament global i exigir als líders polítics que actuïn per a controlar les emissions de CO2 abans que sigui massa tarda. Fins a ara, més de 3000 ciutats de 84 països s'han compromès a apagar les llums dels seus edificis més emblemàtics, com gest simbòlic de suport a L'Hora del Planeta.




Fins i tot en Pocoyó s'hi apunta !!



via WWF

26 de març 2009

Felicitat i Prosperitat


Un home ric li va demanar a un mestre de Zen que escrivís alguna cosa que pogués encoratjar la prosperitat de la seva família per els anys que han de venir. Seria alguna cosa que la família pogués tenir com a referencia per generacions.
En un gran tros de paper, el mestre va escriure:
"El pare mor, el fill mor, el nét mor".
L'home ric es va enfadar quan va veure el treball del mestre.
-Li vaig demanar que anotés alguna cosa que pogués portar felicitat i prosperitat a la meva família. Per que em dóna això tan depriment?-.
-Si el seu fill morís abans que vostè-, va contestar el mestre, -portaria una pena insuportable a la seva família. Si el seu nét morís abans que el seu fill, també portaria un gran dolor. Si la seva família, generació rere generació, desapareix en l'ordre que he descrit, serà el curs natural de la vida-.
-Aquesta és la veritable felicitat i prosperitat-.

25 de març 2009

La caputxeta vermella

Tots coneixem el conte de la caputxeta vermella, segur que ens el van explicar a la nostra infantesa, però hi ha moltes formes de fer-ho.
Un estudiant suec anomenat Tomas Nilsson ha creat una versió diferent en la que analitza tots els detalls del conte. Sense cap mena de dubte es una versió més moderna, però personalment tot i que reconec que esta molt ben treballada, prefereixo la de tota la vida.......diga'm antic.



Via alt1040.com

24 de març 2009

Música al voltant del Món

Playing For Change és un "moviment multimèdia creat per a inspirar, connectar i aconseguir la pau en el món a través de la música". També és el títol d'un documental de Mark Johnson i Jonathan Walls sobre els músics de carrer a EE.UU.
Diferents veus i diferents ritmes, des de diferents llocs del món, es van unir en un vídeo per a enviar un missatge de pau mitjançant l'idioma universal de la música.




Més informació a www.playingforchange.com

22 de març 2009

Els dos atuells


Un camperol havia d'anar cada dia a buscar aigua a una font.
Tenia només dos grans atuells que penjava als extrems d'un pal i que duia sobre les espatlles.
Un dels atuells tenia diverses esquerdes per les quals s'escapava l'aigua, de manera que al final de camí només en conservava la meitat, mentre que l'altra era perfecta i mantenia intacte el seu contingut. Això succeïa diàriament.
L'atuell sense esquerdes estava molt orgullós dels seus assoliments doncs se sentia idoni pel fi per el qual va ser creat.
Però el pobre atuell esquerdat estava avergonyit de la seva pròpia imperfecció i de no poder complir correctament la seva comesa.
Així que al cap de dos anys li va dir al camperol: "Estic avergonyit i em vull disculpar amb tu perquè a causa de les meves esquerdes només obtens la meitat del valor que hauries de rebre pel teu treball".
El camperol li va contestar: "Quan tornem a casa vull que miris les bellíssimes flors que creixen al llarg del camí". Així ho va fer l'atuell i, en efecte, va veure moltíssimes flors belles al llarg de la camí; però va seguir sentint-se avergonyit perquè al final només guardava dintre de si la meitat de l'aigua del principi.
El camperol li va dir llavors: "Et vas adonar que les flors només creixen en el teu costat del camí?
Vaig Voler treure el costat positiu de les teves esquerdes i vaig sembrar llavors de flors.
Tots els dies les has regat i durant dos anys jo he pogut recollir-les.
Si no fossis exactament com ets, amb la teva capacitat i les teves limitacions, no hagués estat possible crear aquesta bellesa.
Tots som atuells esquerdats per alguna part, però sempre existeix la possibilitat d'aprofitar les esquerdes per a obtenir bons resultats."

20 de març 2009

Blocs musicals

Genial vídeo musical dels Winter Gloves fet amb uns quants blocs amb dibuixos del components del grup actuant i sincronitzats amb el tema Let Me Drive. O potser dibuixats a posteriori, però tan se val el resultat esta molt bé.


18 de març 2009

Ovelles lluminoses

Uns pastors avorrits, una mica d'imaginació,uns quants leds i ......
Quiet aquí !!, Jau!!, Jau!!, Volta-la per dalt!!...


15 de març 2009

Fotografies a 360 graus

Impressionat fotografia de 360 graus al Balcón de Pineta (Osca) feta per Ignacio Ferrando.
Es de un simulacre de rescat amb un helicòpter de la Guardia Civil.
Podeu interactuar amb la foto fent-la girar en qualsevol sentit i també es pot fer zoom per apropar o allunyar l'acció.



Si voleu veure altres fotos d'arreu del món amb la mateixa tècnica a: http://www.360cities.net/
Altres adreces relacionades:
http://www.panoramas.dk
http://viewat.org

14 de març 2009

L'imperi


L'Emperador li va dir a en Kyoyu:
-Ets un gran home, així que et vaig a llegar el meu imperi, suposo que ho acceptaràs ?-.
Però Kyoyu en comptes d'alegrar-se, es va empipar molt i va dir:
-Les teves paraules han embrutat les meves oïdes!- i s'en va anar a un riu proper i es va rentar les orelles a consciència. A tot això, va passar un camperol amic seu que portava una vaca, i al veure'l, li va preguntar:
- Què és el que estàs fent, Kyoyu? Per que et rentes les orelles amb tanta cura? -
- Calla, calla!, avui no és el meu dia. L'emperador volia fer-me el seu hereu. Em volia deixar l'Imperi! Les meves oïdes s'han embrutat amb tals proposicions, per això me les estic rentant.-
- Ves per on! - va dir el camperol. - I jo que havia portat la meva vaca al riu perquè begués, ara resulta que l'aigua està bruta! -

Conte Zen

12 de març 2009

Immigració, somnis i il·lusions

El Viaje de Said es un curt d'animació, premiat als Goya 2007 en la seva categoria.
Ens explica les esperances, il·lusions del fenomen migratori i el drama que l'acompanya, des de la perspectiva dels ulls del jove Said.


11 de març 2009

The Wire


The Wire es, probablement, la millor sèrie que he vist mai.
Estem acostumats a veure diferents sèries policíaques en la que un cas es resol en els escassos 45 minuts que dura un capítol, en les que els policies son uns herois que ho resolen tot, en les que els delinqüents son uns dimonis, psicòpates o estúpids.
The Wire no es així, els policies son humans, s'equivoquen, tenen prejudicis, vicis, febleses..... i dels delinqüents es pot dir el mateix.
Un cas dura tota una temporada i no per això vol dir que es resolgui del tot. A més la influencia dels polítics de torn, molts cops en lloc d'ajudar el que fan es entorpir la feina de la policia, per conveniències seves.
Tot i que em va costar molt entrar en la trama (vaig començar el primer capítol unes quantes vegades sense acabar-lo), he vist les tres primeres temporades i començat la quarta en un vist i no vist.
Una sèrie en que tan son protagonistes els policies com els delinqüents.
Al canal de pagament TNT ja ha començat la 5ª temporada.

Posts relacionats :
- Weeds (males herbes)
- Malviviendo

10 de març 2009

Russian Red


Amb el nom de Russian Red, la madrilenya Lourdes Hernández amb tan sols 23 anys ha fet un dels discs nacionals, més reconeguts de l'any 2008.
El àlbum I love your glasses es de moment el seu únic disc i d'ell s'han extret tres senzills : They don't believe, Cigarettes i Pefect Time.
També alguns temes del disc han estat en pel·lícules i anuncis:
-Another mind ha estat inclòs a la BSO de la pel·lícula El Rey de la Montaña.
-Nice Thick Feathers en l'anunci de Häagen Dazs.
-Cigarettes a la BSO de la pel·lícula Camino.
-No Past Land a la capçalera de la sèrie Cazadores de hombres.
Tot i que normalment prefereixo escoltar música en castellà o català, per poder entendre el que diuen a les seves lletres, en aquest cas potser millor en anglès, perquè em fa por de que les lletres siguin excessivament ensucrades pel meu gust. Així puc gaudir exclusivament de la seva veu.




Per cert, Russian Red es el nom del color del seu pintallavis.

9 de març 2009

Atrapats pel temps

Un curtmetratge una mica trist, tot i així val la pena perdre una mica del temps en que estem atrapats per gaudir-lo.


6 de març 2009

Un bri d'herba


Un bri d'herba va dir a una fulla caiguda d'un arbre a la tardor:
-Quant soroll fas al caure! Espantes tots els meus somnis d'hivern-.
La fulla va replicar indignada:
-Tu, nascuda al baix i habitant del baix, ets insignificant i incapaç de cantar! Tu no vius a les altures i no pots reconèixer el so d'una cançó!- La fulla de tardor va caure al terra i es va dormir.
I quan va arribar la primavera va despertar novament del seu somni i era un bri d'herba.
I quan va arribar la tardor, i va ser presa del seu somni hivernal, surant a l'aire van començar a caure-li les fulles damunt. Va murmurar per a si mateixa:
-Oh, aquestes fulles de tardor! Fan tant soroll! espanten tots els meus somnis d'hivern!-.


5 de març 2009

Fragilitat


El departament de Medi Ambient del Gobern d'Aragó ha denunciat a dos practicants de parapent per provocar la mort d'un cria de Trencalòs. Aquests van sobrevolar el niu del Trencalòs, molestant amb crits fins que l'exemplar adult va haver de fugir abandonant així el niu i deixant a la cria de sis dies d'edat desemparada.
Aquests fets es van poder seguir amb detall dons al niu hi havia una càmera de monitorització per poder fer un seguiment de les cries del Trencalòs.
Al veure que els adults no van tornar a cuidar la cria, els tècnics de Medi Ambient van recollir al pollet en molt mal estat i el van portar al Centre de Cria del Trencalòs (La Alfranca) on, tot i les cures dels veterinaris, finalment va morir.
Podem veure així la fragilitat d'una especie en perill d'extinció.

Vist a 20 minutos

3 de març 2009

Lphant 4.0 fake!!


Per els que feu servir el Lphant com a client P2P, heu de saber que el nou Lphant 4.0, sembla a ser, que es un fake.
A la Wikipedia ens ho explican així:

En marzo de 2009 Discordia Ltd. se adueñó por la fuerza de la página web de LPhant, por medio de artilugios legales.
Ya había aplicado con éxito la misma táctica con la página de Shareaza en 2008.

Discordia Ltd. es un grupo creado con la intención de combatir la piratería, atacando los medios de distribución P2P. En el caso de LPhant se han adueñado de la página, pero no del software, con la intención de eliminarlo de la siguiente manera:

La publicidad del software LPhant sugiere al usuario que actualice a la nueva versión 4.
El usuario visita la página oficial de LPhant, en manos de Discordia, y descarga un programa que al instalarse elimina la versión anterior. Este programa es un fake, un disfraz; no es compatible con Torrent ni con eDonkey. En este punto el usuario descubre que ha perdido el cliente P2P de LPhant, y la página para descargar la versión anterior (v 3.51) ya no existe.

Al tiempo que Discordia tomó el control de la página de LPhant, fueron eliminadas las entradas de Wikipedia en inglés referidas a este software, y retiradas las posibilidades de descarga de las versiones anteriores de LPhant, de los numerosos sitios de descarga en Internet.

Los desarrolladores de LPhant están decidiendo su estrategia para continuar, aunque se presume que se encuentren limitados a causa de algún acuerdo legal que debieron firmar con Discordia, en el que entregaron la página.


Per els que vulguin continuar gaudin de l'autentic Lphant s'ha creat aquest Blog :
http://savelphant.wordpress.com/

2 de març 2009

El pescador satisfet


Un ric industrial del Nord es va horroritzar quan va veure a un pescador del Sud tranquil·lament recolzat a la seva barca i fumant una pipa.
-Per què no has sortit a pescar?-, li va preguntar l'industrial.
-Perquè ja he pescat el que necessitava avui-, li va respondre el pescador.
-I per què no pesques més del que necessites?-, va insistir l'industrial.
-I què en faria amb això?-, va preguntar el pescador.
-Guanyaries més diners-, va ser la resposta. -D'aquesta manera podries posar un motor a la teva barca. Llavors podries anar a aigües més profundes i pescar més peixos. Llavors guanyaries prou per a comprar-te unes xarxes de nylon, amb les quals obtindries més peixos i més diners. Aviat guanyaries per a tenir dues barques... i fins a una veritable flota. Llavors series ric, com jo-.
-I què faria llavors?-, va preguntar de nou el pescador.
-Podies asseure't i gaudir de la vida-, va respondre l'industrial.
- I què creus que estic fent en aquest precís moment? -, va respondre el pescador, tot satisfet.

1 de març 2009

Rubianes per sempre


Avui ha mort l'actor galaicocatalà, Pepe Rubianes. Com ell deia galaico per haver nascut a Galícia, encara que gairebé mai va viure allí i català per haver viscut gairebé sempre a Catalunya encara que mai va néixer aquí.
Ha mort a casa seva, a conseqüència d'un càncer de pulmó. Rubianes tenia 61 anys i havia deixat els escenaris des de l'abril de l'any passat per recuperar-se de la seva malaltia. L'actor va néixer a Villagarcía de Arousa, però des de ben petit havia viscut a Barcelona.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...